Negen baksels op een dag

Twee ovens. Veel meer werkruimte dan voorheen. Grote, brede lades waarin ze al haar keukengereedschappen kwijt kan. Laura kan haar geluk niet op. Niet vreemd, want weinig mensen zijn vaker in de keuken te vinden dan deze selfmade bakker. “Ik kan nu veel meer bakken op een dag. Tijdens de eerste bakdag in mijn nieuwe keuken hebben we met zijn tweeën wel vijftien verschillende recepten kunnen maken en fotograferen. Voorheen waren dat er een stuk of negen.”


Steeds mooier wordende keuken

Vooraf keek Laura best op tegen ‘het hele gedoe om zo’n verbouwing heen’, maar achteraf viel het haar alleszins mee: “In mijn hoofd had ik het een stuk erger gemaakt. Het was juist erg leuk om te zien hoe mijn keuken steeds mooier werd.” Toen de nieuwe keuken geplaatst was door de Bruynzeel monteur, zat er nog een tijdelijk werkblad op. “Daar kreeg ik veel vragen van blogbezoekers over”, zegt Laura. “Het kwam omdat ik voor een composiet keukenblad had gekozen. Dat werd ter plekke ingemeten, zodat het speciaal op maat gemaakt kon worden.”

Op date met je twee ovens

Het eerste wat Laura uit haar nieuwe keuken toverde? “Muffins.” Maar die zijn toch niet zo heel uitdagend om te maken? Laura: “Je nieuwe oven kun je het beste testen met een vertrouwd recept, waarvan je de baktijden en -temperaturen goed kent. Je moet de oven namelijk eerst goed leren kennen, voordat je aan de wat ingewikkeldere recepten begint. De twee ovens die ik nu heb, werken heel precies en kunnen hoge temperaturen bereiken. En ja, ik heb twee ovens, hoe heerlijk is dat?!”

Wereldberoemde appeltaart

Bakken is voor Laura heel rustgevend: “Blik op oneindig, gedachten op nul en lekker aan de bak. Het blijft voor mij bijzonder dat je met een handvol simpele ingrediënten als bloem, eieren en boter zulke lekkere dingen kunt maken.” Haar favoriete recept allertijden staat binnenkort vast voor het eerst in een van Laura’s nieuwe ovens: “Dat is oma’s appeltaart. Geniaal in al zijn eenvoud. Niet alleen tijdens familiefeestjes is de taart iedere keer weer een hit, hij wordt over de hele wereld gebakken. Hij staat zelfs op de kaart van een cafeetje in Australië.”


Keuken als hart van het huis

“Mijn keuken neemt een belangrijke plek in mijn huis in, letterlijk en figuurlijk”, lacht Laura. “Hij grenst aan de tuin op het zuidwesten, waardoor er veel licht binnenvalt. Als ik niet in de keuken sta, dan zit ik wel aan de keukentafel. Eindelijk heb ik de open keuken waar ik al zolang van droomde. Als er mensen komen eten, sta ik niet meer in mijn eentje te koken, maar geniet ik de hele avond door van de gezelligheid.”

Negen baksels op een dag

Twee ovens. Veel meer werkruimte dan voorheen. Grote, brede lades waarin ze al haar keukengereedschappen kwijt kan. Laura kan haar geluk niet op. Niet vreemd, want weinig mensen zijn vaker in de keuken te vinden dan deze selfmade bakker. “Ik kan nu veel meer bakken op een dag. Tijdens de eerste bakdag in mijn nieuwe keuken hebben we met zijn tweeën wel vijftien verschillende recepten kunnen maken en fotograferen. Voorheen waren dat er een stuk of negen.”


Steeds mooier wordende keuken

Vooraf keek Laura best op tegen ‘het hele gedoe om zo’n verbouwing heen’, maar achteraf viel het haar alleszins mee: “In mijn hoofd had ik het een stuk erger gemaakt. Het was juist erg leuk om te zien hoe mijn keuken steeds mooier werd.” Toen de nieuwe keuken geplaatst was door de Bruynzeel monteur, zat er nog een tijdelijk werkblad op. “Daar kreeg ik veel vragen van blogbezoekers over”, zegt Laura. “Het kwam omdat ik voor een composiet keukenblad had gekozen. Dat werd ter plekke ingemeten, zodat het speciaal op maat gemaakt kon worden.”

Op date met je twee ovens

Het eerste wat Laura uit haar nieuwe keuken toverde? “Muffins.” Maar die zijn toch niet zo heel uitdagend om te maken? Laura: “Je nieuwe oven kun je het beste testen met een vertrouwd recept, waarvan je de baktijden en -temperaturen goed kent. Je moet de oven namelijk eerst goed leren kennen, voordat je aan de wat ingewikkeldere recepten begint. De twee ovens die ik nu heb, werken heel precies en kunnen hoge temperaturen bereiken. En ja, ik heb twee ovens, hoe heerlijk is dat?!”


Wereldberoemde appeltaart

Bakken is voor Laura heel rustgevend: “Blik op oneindig, gedachten op nul en lekker aan de bak. Het blijft voor mij bijzonder dat je met een handvol simpele ingrediënten als bloem, eieren en boter zulke lekkere dingen kunt maken.” Haar favoriete recept allertijden staat binnenkort vast voor het eerst in een van Laura’s nieuwe ovens: “Dat is oma’s appeltaart. Geniaal in al zijn eenvoud. Niet alleen tijdens familiefeestjes is de taart iedere keer weer een hit, hij wordt over de hele wereld gebakken. Hij staat zelfs op de kaart van een cafeetje in Australië.”


Keuken als hart van het huis

“Mijn keuken neemt een belangrijke plek in mijn huis in, letterlijk en figuurlijk”, lacht Laura. “Hij grenst aan de tuin op het zuidwesten, waardoor er veel licht binnenvalt. Als ik niet in de keuken sta, dan zit ik wel aan de keukentafel. Eindelijk heb ik de open keuken waar ik al zolang van droomde. Als er mensen komen eten, sta ik niet meer in mijn eentje te koken, maar geniet ik de hele avond door van de gezelligheid.”

Meer informatie

Smaak #2 Nog meer inspiratie opdoen? In ons inspiratiemagazine Smaak lees je alles over de mens in de keuken. Het staat vol leuke en interessante artikelen. Je doet er ideeën op om jouw leven in en om de keuken nog leuker en gemakkelijker te maken. Je krijgt handige tips, spot de laatste trends en ontdekt wat past bij jouw smaak! Smaak is een uitgave van Bruynzeel Keukens.

Deel deze publicatie

Stuur deze pagina eenvoudig door of plaats als bericht op social media.

Zoeken in publicaties

Zoek naar een specifieke term in de verschillende publicaties.
Vul minimaal 3 karakters in.